Köp av elevdator

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Köp av elevdator

Barn och utbildningsnämnden beslutade vid sitt möte den 24 april 2019 att elever som går ut årskurs 9 i Sölvesborgs Kommun ska erbjudas att få köpa sin dator för 500 kr inkl moms.

Med anledning av detta ställer vi nu frågan till er vårdnadshavare om ni och ert barn är intresserade av att köpa datorn.

Om ni svarar “Ja” i formuläret nedan kommer ni till vår betaltjänst där ni betalar med kort eller swish . Datorn säljs i befintligt skick och övergår i elevens ägo från det datum då betalning har inkommit till kommunen.

Datorn har under hela skoltiden varit låst till elevens e-postadress. Vid ett köp så släpper vi den låsningen och det innebär att datorn kan användas som en normal Chromebook med inlogg från vilket Gmail-konto som helst.
Eleverna behåller sitt nuvarande e-postkonto fram till v 44 då det stängs av.

Om ni svarar “Nej” i formuläret nedan kommer datorn med alla tillbehör återlämnas till datoransvarig vid respektive skola vid tillfälle som meddelas senare. Datorn ska då vara fri från fysiska fel och skador utöver normalt slitage. Exempel på skador som inte anses som normalt slitage är spräckta skärmar, spräckta styrplattor eller saknade tangenter. Skador av den här modellen ersätts av eleven/vårdnadshavarna med 500 kr.

Frågor besvaras av joachim.fryklund@solvesborg.se / 0456-816217

 

Sölvesborgs den 29 april 2019

Joachim Fryklund
Skol-IT-Samordnare
Barn- och utbildningskontoret

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Bank-Id
  • Betalning med kort eller swish

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa